•  [Bekijk Top Tien]


Breng je dame niet te vroeg in het spel.


•  Nestor02-25-2024
•  Robin01-27-2024
•  Mimi00711-30-2023
•  silvermoor11-23-2023
•  [ Bekijk de spelers lijst ]

FAQ
Problemen met aanmelding en registratie
Waarom kan ik niet inloggen?
Waarom word ik automatisch afgemeld?
Ik ben mijn wachtwoord kwijt!

Hulp voor het schaakspel
Hoe maak ik partijen?
Hoe kan ik online schaaktrainng volgen?
Hoe koop ik credits?
Hoe worden de scores berekend?
 

 

Problemen met aanmelding en registratie
Waarom kan ik niet inloggen?
Zorg ook dat je gebruikersnaam en wachtwoord correct hebt ingevoerd. De inlogvelden zijn hoofdlettergevoelig. Als je verkeerde gegevens invoert zul je op het aanmeldscherm blijven.
Terug naar boven
Waarom word ik automatisch afgemeld?
Als je langer dan een uur inactief bent op de site, wordt je automatisch afgemeld.
Terug naar boven
Ik ben mijn wachtwoord kwijt!
Je kunt je wachtwoord ophalen door te klikken op de link 'Ik ben mijn wachtwoord kwijt' onder de inlogvelden. Volg de instructies op die pagina om jouw wachtwoord naar je te mailen.
Terug naar boven
 

 

Help voor het schaakspel

Hoe maak ik partijen?

De tijdsinstelling bij het aanmaken van een partij is per speler. Supertraag is 21 dagen per speler, Blitz is 20 minuten per speler.

Met FEN kan een specifieke beginopstelling worden ingevoerd voor de partij.

Je kunt 2x in de partij extra tijd toevoegen na x aantal zetten.


Het maken van partijen is heel eenvoudig en kan op meerdere manieren.

  1. Willekeurige tegenspeler

Om tegen een partij tegen een willekeurige tegenspeler te starten, kun je op de knop "Partij Aanmaken" klikken op het Hoofdscherm. Stel de instellingen voor de partij naar wens in en maak de partij aan. Iedere andere speler krijgt de uitdaging nu te zien. We als eerste de partij aanneemt, wordt jouw tegenspeler.

 

  1. Tegenspeler die nu online is

Klik op een speler naar keuze in de lijst "Wie is Online" op het Hoofdscherm. Kies in het pop-up menu voor "Deze speler uitnodigen voor een partij", stel de instellingen voor de partij naar wens in en verstuur de uitnodiging aan deze specifieke online speler.

AI Bob is altijd online voor een potje. Dit is geen menselijke tegenspeler, maar een schaakalgoritme.

 

  1. Specifieke tegenspeler

Wil je een specifieke tegenspeler uitnodigen voor een partij, ga dan naar "Vind Speler" in het menu links en zoek je tegenspeler op. Klik op de speler om de statistieken van deze speler te bekijken. Daar vind je ook de knop "Daag deze speler uit voor een partij" om de speler uit te nodigen voor een schaakpartij. Speel je vaker tegen dezelfde tegenspelers? Dan kan het handig zijn deze spelers toe te voegen aan je Buddy Lijst. Dan kun je ze sneller terugvinden om uit te nodigen.

 

Terug naar boven

Hoe kan ik online schaaktraining volgen?

Online schaaktraining wordt aangeboden door de schaaktrainers van Schaakclub.net . Je vindt de lessen terug onder de knop "Training & Activiteiten".

Je vindt er een gratis Proefles Pakket zodat je kunt ervaren hoe zo'n online training eruit ziet.

Wil je graag deelnemen aan de online training, dan kun je lessen nemen. Die gaan door op woensdagavond van 20.00 - 20.45 uur en er wordt gebruik gemaakt van het tool: ZOOM. Je vindt de link naar de meeting bij de betreffende les (de link zal beschikbaar zijn net voor de les van start gaat).

Ga naar Training & Activiteiten > Lessen > [Klik op de betreffende les] > [Bekijk Schaaktraining]

 

Om je in te schrijven voor de training ga je naar Training & Activiteiten > Schaaklessen Nemen en klik op de knop "Deelnemen" bij de training die je wilt volgen. Van trainingen uit het verleden kun je de video opname bekijken.

Heb je niet voldoende credits om aan de training deel te nemen, ga dan naar Training & Activiteiten > Credits Aankopen. Voer het aantal credits in dat je wilt aankopen en betaal via PayPal. Je kunt ook een e-mail versturen naar info@schaakclub.net om op een andere manier credits aan te kopen.


Terug naar boven

Hoe koop ik credits?
Het runnen van deze website kost geld. Daarom zijn een aantal onderdelen van de website niet gratis. Die koop je op de website aan met "credits". 1 credit kost 5 euro.

Ga naar Training & Activiteiten > Credits Aankopen

Vul daar het aantal credits in dat je wil aankopen en betaal met PayPal. Het kan enkele minuten duren vooraleer de credits automatisch aan je account worden toegevoegd, dit is omdat PayPal eerst aan de server een geslaagde betaling bevestigt, en soms kan dat heel even duren.

Wil je op een andere manier credits aankopen, stuur dan een e-mail naar info@schaakclub.net


Terug naar boven

Hoe worden de scores berekend?
Jouw rating wordt berekend op basis van de officiële FIDE regels, uiteraard is de rating op deze site fictief.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Elo-rating


Terug naar boven